Składniki:
- 300 g mięso
- 1 gałązka rozmaryn
- 5 szt mięta liście
- 4 liscie bazylia (świeża)
- do smaku sól czarna
- 3 ząbki czosnek
- do smaku pieprz
- do posmarowania olej rzepakowy
Mieso ja użyłam wieprzowiny , mielimy z czosnkiem .
Zioła siekamy z czarną solą i pieprzem , będzie więcej aromatu , mozemy też utzreć w możdzierzu ,dodajemy do mięsa i wyrabiamy ok 5 min .
Z gotowej masy , robimy małe kotleciki i każdy smarujemy olejem , by nam nie przywierał do rusztu ,pieczemy ok 20 min na grillu .
Zioła siekamy z czarną solą i pieprzem , będzie więcej aromatu , mozemy też utzreć w możdzierzu ,dodajemy do mięsa i wyrabiamy ok 5 min .
Z gotowej masy , robimy małe kotleciki i każdy smarujemy olejem , by nam nie przywierał do rusztu ,pieczemy ok 20 min na grillu .
Komentarze
Prześlij komentarz