Składniki:
- 450 g mięso wieprzowe
- 200 g kasza
- 1 szt cukinia
- 1 szt marchew
- 1 szt cebula
- do smaku Sól
- do smaku pieprz
- do smaku pieprz ziołowy Prymat
- do smaku majeranek
- do smaku kminek
- 1 łyżeczka ,do sosu kucharek
- 1 szt Pomidory krojone z puszki
- do smaku,do sosu koper świeży
- 2 łyżki /do sosu śmietana
Ja mięso zawsze mielę sama , użyłam szynki wieprzowej .
Cukinię obrałam , marchew także i poszatkowałam na cieniutkie paseczki , do tego dodałam cebulę .
Mięso doprawiamy i mieszamy z warzywami .
Pęczak sobie lekko podgotowałam tak z 10 min , bo on się długo gotuje a nie chciałam by był twardy .Dodałam do mięsa , wymieszałam .Pęczak sobie lekko podgotowałam tak z 10 min , bo on się długo gotuje a nie chciałam by był twardy .Dodałam do mięsa , wymieszałam .Kapustę gotujemy w dużym garnku , wycinając głąb ze środka , ja gotowałam jakieś 30 min i wystarczyło , muszą liście same odejść .
Po ostudzeniu każdy liść faszerujemy i zwijamy jak krokiety .W dużym garnku na dnie układamy ze 2 liscie by się nam nic nie przypaliło , na to układamy gołąbki i zalewamy pomidorami , dusimy ok 1h . Ja sobie do sosu dodałam jeszcze koperek i zagęściłam go śmietaną , troszkę zjaśniał ,ale my taki lubimy właśnie .
Komentarze
Prześlij komentarz