Składniki:
- 5 szt pieczarki
- 100 g Indyk
- do smaku zielenina
- do smażenia masło
- do smaku Sól
- do smaku pieprz
- do smaku papryka mielona
- do panierowania jajko
- do obtoczenia bułka tarta
- olej do smażenia
Pieczarki myjemy i wydążamy , to co nam się udało wydrążyć szatkujemy na drobno .
Do garnka wkładamy masło i smażymy pieczarki , doprawiamy
Mięso z indyka drobniutko szatkujemy i dodajemy do pieczarek , podduszamy ,uzupełniamy smak zieleniną , pietruszką , koperkiem bądż szczypiorem.Gotowym farszem napełniamy pieczarki .
Każdą pieczarkę obtaczamy w rozbełtanym jajku i bułce tartej .Pieczarki smażymy w głębokim tłuszczu ok 5 min nie więcej .Gotowe pieczarki podałam z duszoną marchewką i upieczonymi talarkami z ziemniaków .
Komentarze
Prześlij komentarz