Składniki:
- 400 g fasolka szaragowa
- 4 łyżki masło
- 1/2 szkl bułka tarta
- do smaku Sól
- do smaku koper świeży
- do smaku Szczypiorek cienki
Fasolkę myjemy i odcinamy końcówki , wrzucamy do osolonej wody i gotujemy na pół miękko .
Na patelni topimy masło , i wrzucamy ostudzoną fasolkę , posypujemy bułką i podpiekamy , posypujemy zieleniną i po ok 10 min podajemy .
Ja podałam z jajkiem i ziemniakami w mundurkach .Dla dekoracji pęczki powiązałam szczypiorkiem ;)
Na patelni topimy masło , i wrzucamy ostudzoną fasolkę , posypujemy bułką i podpiekamy , posypujemy zieleniną i po ok 10 min podajemy .
Ja podałam z jajkiem i ziemniakami w mundurkach .Dla dekoracji pęczki powiązałam szczypiorkiem ;)
Komentarze
Prześlij komentarz