Składniki:
- 4 szt jaja
- 600 ml śmietana 30 %
- 1 szkl orzech
- 1/2 szkl rodzynki
- 2 łyzki słonecznik łuskany
- 2 łyżki migdały
- 1 szkl cukier
Jaja ubijamy z cukrem do białość i puszystości .
Śmietanę osobno ubijamy na sztywno.
Bakalie takie takie jak orzechy , rozgniatamy tłuczkiem na mniejsze kawałki .
Rodzynki pokroiłam na mniejsze cząstki .
Migdały użyłam całych więc je też rozgniotłam .
Mieszamy obie masy , dodajemy bakalie i mrozimy w szczelnym pudełku kilka godzin.
Śmietanę osobno ubijamy na sztywno.
Bakalie takie takie jak orzechy , rozgniatamy tłuczkiem na mniejsze kawałki .
Rodzynki pokroiłam na mniejsze cząstki .
Migdały użyłam całych więc je też rozgniotłam .
Mieszamy obie masy , dodajemy bakalie i mrozimy w szczelnym pudełku kilka godzin.
Komentarze
Prześlij komentarz