Składniki:
- 200 g jogurt grecki
- 300 ml śmietana 30 %
- do smaku cukier puder
- 1 łyzeczka żelatyna
- 500 g borówki
- 1/2 szkl cukier
- 3 lyzeczki żelatyna Prymat
- ciasto;
- 3 szt jaja
- 1 szkl mąka
- 1/2 szkl cukier puder
- 1 łyzeczka proszek do pieczenia
- 125 ml mleko
- 100 ml olej
Ciasto;
Jajka ubijamy na puszystą masę z cukrem .
Mąkę łączymy z proszkiem .
Do ubitych jaja wlewamy delikatnie olej , następnie mleko , mąkę z proszkiem i wylewamy an foremkę ja piekłam na małej 25cm x18cm
Pieczemy ok 20 min w tem 180 st
Masa;
Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem i łączymy z jogurtem .
Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie wody i dodajemy do masy , wylewamy na upieczone ciasto .
Borówki;
Borówki z cukrem podgrzewamy na ogniu do puszczenia soku , potzrebujemy ok 0.5L więc jeśli trzeba dolewamy wody i dodajemy żelatynę .Chłodną galaretką polewamy ciasto .
Jajka ubijamy na puszystą masę z cukrem .
Mąkę łączymy z proszkiem .
Do ubitych jaja wlewamy delikatnie olej , następnie mleko , mąkę z proszkiem i wylewamy an foremkę ja piekłam na małej 25cm x18cm
Pieczemy ok 20 min w tem 180 st
Masa;
Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem i łączymy z jogurtem .
Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie wody i dodajemy do masy , wylewamy na upieczone ciasto .
Borówki;
Borówki z cukrem podgrzewamy na ogniu do puszczenia soku , potzrebujemy ok 0.5L więc jeśli trzeba dolewamy wody i dodajemy żelatynę .Chłodną galaretką polewamy ciasto .
Komentarze
Prześlij komentarz