Składniki:
- 2 szkl/suchy makaron kokardki
- 1 szt ryba wędzona
- 2 szt cebula dymka
- 50 ml oliwa
- 1/2 szkl ser parmezan tarty
- 1/2 szkl śmietana
- do smaku Sól
- do smaku pieprz biały Prymat
Makaron gotujemy w osolonej wodzie na pół miękko .
Rybe wybieramy z osci i dla pewności ja ją mielę ,ale nie jest to konieczne.
Dymkę kroimy i podsmażamy na oliwie , dodajemy do niej rybę i wlewamy śmietankę dowolną moze być i tłusta i 18% chwilkę podgrzewamy .
Ser trzemy na tarce.
Do ceramicznego naczynia wkładamy makaron ,zalewamy sosem i posypujemy obficie serem ;)
Zapiekamy ok 15 min.
Rybe wybieramy z osci i dla pewności ja ją mielę ,ale nie jest to konieczne.
Dymkę kroimy i podsmażamy na oliwie , dodajemy do niej rybę i wlewamy śmietankę dowolną moze być i tłusta i 18% chwilkę podgrzewamy .
Ser trzemy na tarce.
Do ceramicznego naczynia wkładamy makaron ,zalewamy sosem i posypujemy obficie serem ;)
Zapiekamy ok 15 min.
Komentarze
Prześlij komentarz