Składniki:
- 100 g filet z indyka
- 1 szt pomidor
- 4 mini marynowane szt cebula
- 1 garść sałata chrupiąca
- 1 szt tortilla
- do smaku do mięsa Sól
- do smaku do mięsa papryka mielona
- SOS;
- 2 łyżki ketchup mały ostry
- 2 łyżka majonez
- 2 łyżka śmietana
- do smaku papryczka chili
- do smaku Sól
- do smaku zioła prowansalkie Prymat
- do smaku czosnek granulowany
Mięsko z fileta ja miałam te koncówki cieńkie nacieramy pzryprawami i pieczemy na maśle dosłownie odrobinie masła , dla smaku tylko, jakieś 5 min z każdej strony
Pomidora kroimy w kosteczkę , do tego cebulkę marynowaną w piórka i rwiemy sałatę .
Tortilę według przepisu na opakowaniu podgrzewamy na patelni ok 1-2 min , na to układamy warzywa , mięso i skrapiamy sosem .
Komentarze
Prześlij komentarz