Składniki:
- 1 szt filet z kurczaka
- 1/2 szt kapusta
- do smaku kminek
- 1 łyzka masło
- 3 łyzka koper świeży
- do smaku Sól
- do smaku pieprz
- 1 szt/do panierki jajko
- do obtoczenia bułka tarta
- olej do smażenia
Fileta podwójnego myjemy , osuszamy i rozbijamy lekko .
Kapustę młodą białą , szatkujemy .Masło topimy w garnku dodajemy kminek, sól, pieprz,koperek i dodajemy kapustę , dusimy chwilkę aż zmieknie i odparuje płyn .
Fileta solimy i smarujemy kapustą i zwijamy ,panierujemy jak kotlety i smazymy w głebokim tłuszczu .Ja podałam z ziemniakami i mizerią .
Kapustę młodą białą , szatkujemy .Masło topimy w garnku dodajemy kminek, sól, pieprz,koperek i dodajemy kapustę , dusimy chwilkę aż zmieknie i odparuje płyn .
Fileta solimy i smarujemy kapustą i zwijamy ,panierujemy jak kotlety i smazymy w głebokim tłuszczu .Ja podałam z ziemniakami i mizerią .
Komentarze
Prześlij komentarz