Składniki:
- 2 płaty skóra z kurczaka
- 200 g ser cheddar
- 1 szt papryka
- 1 szt cebula czerwona
- 300 g filet z kurczaka
- 2 lyzki natka piertuszki
- do smaku Sól
- do smaku pieprz
- do smaku majeranek
- do smaku szałwia
Wiec tak , każdy pomyśli o co chodzi z tą skórą :D
Ja kupując kurczaka ,zostawiam skórki do rosołu .
Ale oddzielajac pierś od kosci mamy na niej też skórę i postanowiłam zrobić danie własnie w takiej skórce .
Więc ładnie sobie odciełam płat taki 10cmx15cm
Ser kroimy w kostkę , ceblukę także .
Fileta kroimy bardzo drobno do niego dajemy poszatkowaną pietruszkę i doprawiamy przyprawami , dodajemy resztę składników czyli ser i cebulę ,a także paprykę ,układamy porcję farszu na skórze i zwijamy , mozemy to zszyć lub spiać wykałaczką , pieczemy w piekarniku ok 15 min :)
Ja kupując kurczaka ,zostawiam skórki do rosołu .
Ale oddzielajac pierś od kosci mamy na niej też skórę i postanowiłam zrobić danie własnie w takiej skórce .
Więc ładnie sobie odciełam płat taki 10cmx15cm
Ser kroimy w kostkę , ceblukę także .
Fileta kroimy bardzo drobno do niego dajemy poszatkowaną pietruszkę i doprawiamy przyprawami , dodajemy resztę składników czyli ser i cebulę ,a także paprykę ,układamy porcję farszu na skórze i zwijamy , mozemy to zszyć lub spiać wykałaczką , pieczemy w piekarniku ok 15 min :)
Komentarze
Prześlij komentarz