2 długie papryczki ekologiczne
1 ogórek zielony
3 rzodkiewki
1 pęczek świeżego szczypioru
2 serki topione ziołowe
1 łyżeczka tartego chrzanu
sól, pieprz kolorowy do smaku
2 szczypty kolendry młotkowanej
2 szczypty gałki muszkatołowej
Ostrym nożem do jarzyn odcinamy część papryki z ogonkiem i wytrzepujemy pestki nie ma ich dużo wiec nie ma z tym kłopotu .
Ogórka szatkujemy na drobną koteczkę
Dodajemy serek topiony ja użyłam ziołowy .
Rzodkiewkę również na drobniutką kosteczkę szatkujemy .
Dodajemy szczypiorek, twarożek, chrzan i mieszamy, doprawiamy.
Następnie nadziewamy nasze papryczki i odstawiamy do schłodzenia, po czym ...
kroimy w plastry i podajemy na zimno.
Komentarze
Prześlij komentarz