Składniki:
- 2 szkl poziomki
- 3 łyzki miód prawdziwy
- 100 ml amaretto
- do smaku wanilia
Prosty i pyszny posiłek na upalny dzień .
W ogrodzie rosną mi poziomki i dziś przy fali upałów nazbierałam ich dużooo .
Więc je lekko na sitku opłukałam i oberwałam szypułki , dodałam miód spadziowy bo taki miałam i likier migdałowy , na koniec ziarenka wanili i zblendowałam całość , przełożyłam do głębokiego naczynia i zamroziłam ,ale tak by dało się wbić łyzkę , nie na kość .
W ogrodzie rosną mi poziomki i dziś przy fali upałów nazbierałam ich dużooo .
Więc je lekko na sitku opłukałam i oberwałam szypułki , dodałam miód spadziowy bo taki miałam i likier migdałowy , na koniec ziarenka wanili i zblendowałam całość , przełożyłam do głębokiego naczynia i zamroziłam ,ale tak by dało się wbić łyzkę , nie na kość .
Komentarze
Prześlij komentarz