Składniki:
- 5 szt ziemniaki ugotowane
- 2 szt jajka
- 3 łyzka parmezan starty
- do smaku szczypiorek
- do smaku koperek
- do smaku do jajka Sól
- do smaku, do jajka pieprz
- do smażenia masło
Ziemniaki kroimy w plasterki i pieczemy na maśle na złoty kolor.
Jajko wbijamy na patelnię po upieczeniu ziemiaków i pieczemy do ścięcia się żółtka.Solimy i pieprzymy posypujemy koperkiem i szczypiorkiem dla aromatu.
Na talerzu układamy plastry ziemniaka , na to dajemy nasze jajko sadzone i ścieramy parmezan , on się lekko stopi pod wpływem ciepła z potrawy i doda aromatu całości .
Jajko wbijamy na patelnię po upieczeniu ziemiaków i pieczemy do ścięcia się żółtka.Solimy i pieprzymy posypujemy koperkiem i szczypiorkiem dla aromatu.
Na talerzu układamy plastry ziemniaka , na to dajemy nasze jajko sadzone i ścieramy parmezan , on się lekko stopi pod wpływem ciepła z potrawy i doda aromatu całości .
Komentarze
Prześlij komentarz