Składniki:
- 500 g łosoś filet
- 1 pęczek koper świeży
- do smaku Sól
- 1 szt/sok cytrynka
- do smaku pieprz biały Prymat
- SOS;
- 200 g serek topiony śmietankowy duży
- 200 g śmietana
- 3 łyżki koper świeży
- do smaku Sól
- do smaku papryka mielona
- do smaku szafran
- 4 szt/ząbki czosnek marynowany
Fileta pociełam na paski 3-4cm
nacieramy solą i pieprzem i obtaczamy w koperku skrapiamy oliwą .
nacieramy solą i pieprzem i obtaczamy w koperku skrapiamy oliwą .
Pieczemy w foli jakies 15 min w tem 180st
Sos ;
Na patelnie wrzucamy ser topiony i smietanę chwilkę podgrzewamy .
Dodajemy marynowany czosnek i koperek , doprawiamy i jeszcze chwilkę dusimy , po 5 min blendujemy .
Na patelnie wrzucamy ser topiony i smietanę chwilkę podgrzewamy .
Dodajemy marynowany czosnek i koperek , doprawiamy i jeszcze chwilkę dusimy , po 5 min blendujemy .
łosoś jest soczysty i bardzo aromatyczny , podajemy z makaronem bądż ryżem .
Komentarze
Prześlij komentarz