Składniki:
- 2 garście sałata chrupiąca
- 1 szt/mała cebula czerwona
- 5 kosteczek feta
- 5 szt oliwki
- 5 kulek / arbuz
- 4 listki kolendra
- do smaku bazylia
- do smaku Sól
- do smaku oliwa
- do smaku pieprz
- do smaku ocet balsamiczny
Sałatę umyłam bo to moja własna z ogrodu , poszarpałam recznie na kawałki .
Oliwki tylko rozkroiłam na pół .
Arbuza wydrążyłam kilka kulek specjalną łyżką .
Cebulkę poszatkowałam w piórka .
Na sałacie układamy resztę składników , solimy i pieprzymy , skrapiamy octem i oliwą , ja użyłam oliwy z oliwek bo akurat mam oliwki czarne w takiej gotowej marynacie i zawsze ją zużywam .
Listki bazyli porwałam i kolendry też i dodałam do sałatki .
Oliwki tylko rozkroiłam na pół .
Arbuza wydrążyłam kilka kulek specjalną łyżką .
Cebulkę poszatkowałam w piórka .
Na sałacie układamy resztę składników , solimy i pieprzymy , skrapiamy octem i oliwą , ja użyłam oliwy z oliwek bo akurat mam oliwki czarne w takiej gotowej marynacie i zawsze ją zużywam .
Listki bazyli porwałam i kolendry też i dodałam do sałatki .
Komentarze
Prześlij komentarz