- 250 g serek mascarpone
- 500 ml śmietana 30 %
- do smaku cukier
- 1 opakowanie biszkopty podłużne
- do smaku likier migdałowy
- 500 g truskawki
Śmietanę ubijamy na sztywno ja używam 36%
Do ubitej dodajemy serek i cukier do smaku , chwilkę ucieramy do połaczenia składników .
Masę dzielimy na pół ,część zostawiamy białą a do drugiej dodamy truskawki
Truskawki myjemy , oczyszczamy z szypułek i blendujemy dodajemy do masy , ja nie dawałam zelatyny ,gdyż bylo to dość zwarte .
W pucharku ułożyłam truskawki i dałam na to białą masę , potem warstwa biszkoptów , pokruszonych , nastepnie po 50 ml likieru , na to masa truskawkowa ;)
Smacznego .
Do ubitej dodajemy serek i cukier do smaku , chwilkę ucieramy do połaczenia składników .
Masę dzielimy na pół ,część zostawiamy białą a do drugiej dodamy truskawki
Truskawki myjemy , oczyszczamy z szypułek i blendujemy dodajemy do masy , ja nie dawałam zelatyny ,gdyż bylo to dość zwarte .
W pucharku ułożyłam truskawki i dałam na to białą masę , potem warstwa biszkoptów , pokruszonych , nastepnie po 50 ml likieru , na to masa truskawkowa ;)
Smacznego .
Komentarze
Prześlij komentarz