Składniki:
- 1 szkl kasza jęczmienna,
- 1 szkl pęczak,
- 500 g mięso cielęce z łopatki,
- 500 g mięso wieprzowe,
- 2 łyzki Kucharek - uniwersalna,
- 4 szt ziele angielskie,
- 3 szt liść bobkowy,
- 4 szt /ziarno pieprz,
- 1 szt cebula,
- 1 pęczek szczypiorek
Kasze obie ,ale każdą osobno gotujemy do miękkości w osolonej wodzie .
Szczypior kroimy .
Ugotowane mięso mielimy razem z cebulą , dodajemy do niego obie kasze i szczypiorek , mieszamy , do połaczenia się składników .
Z farszu formuję kulki , potem je lekko spłaszczam jakby księżyce i tak układam sobie na wykrojonych kołach z ciasta .
Pzrepisów na ciasto jest dużo więc już nie będę dublowac .Ja robiłam ok 200 pierogów :)
Komentarze
Prześlij komentarz