Składniki:
- 2 szt udka kurczaka,
- 100 g serek topiony śmietankowy duży,
- 100 g serek topiony,
- 1 szt papryka,
- do smaku Sól,
- 3 łyzki koperek,
- 2 szkl woda,
- 1/2 szkl wino białe,
- 3 łyzki parmezan starty
Udka opiekamy na maśle ,nastepnie zalewamy wodą , paprykę kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa , koperek szatkujemy i też dajemy do miesa .Dusimy do miękkości pod koniec dolewamy wino i jakieś 5 min dusimy razem , potem wyjmujemy mieso ,dodajemy serki ja uzyłam śmietankowy i z ziołami ,czekamy aż się rozpusci , dodajemy 3 łyzki parmezanu i wszystko blendujemy .Po czym umieszczamy mieso w sosie na chwilkę .
Podajemy z kaszą grubą czyli pęczakiem .Z tej porcji wyszło sporo sosu dla dwóch osób .
Komentarze
Prześlij komentarz