Składniki:
- 2 szt jajka,
- 3/4 szkl olej,
- 3/4 szkl mleko,
- 5 łyzek powidła śliwkowe,
- 3 szkl mąka,
- 3 łyzka kakao,
- 2 łyżka kawa rozpuszczalna,
- 1 łyżeczka proszek do pieczenia,
- 1 łyzeczka soda,
- 100 ml fanta,
- 1 szkl cukier,
- 1/2 szt wanilia,
- 1 szt margaryna,
- 1 szt budyń śmietankowy,
- 1 kileiszek spirytus,
- 2 szt czekolada
Do masy jajecznej dodajemy olej , nastepnie powidła . Teraz delikatnie wlewamy mleko i fantę lub inny napój gazowany . Do tego ziarenka wanilii.
Mąkę mieszamy z kawą , kakaem , proszkiem i sodą dodajemy do masy jajecznej , wykładamy do form w kształcie serca ja mam takie 10cm wyszło mi 12szt pieczemy ok 15 min w tem. 180 st
Masa ;
Budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu , studzimy .
Masło lub margarynę ucieramy do białości z cukrem , następnie dodajemy budyń i jeszcze chwilkę ucieramy , na koniec spirytus .Kazde serce przekrajamy , wyciągamy ze srodka troszkę ciasta na pokruszenie potem góry , nastepnie
przekładamy nasze serduszka masą ,a na wierzch polewa i pokruszone ciasto
Komentarze
Prześlij komentarz