Składniki:
- 500 g pieczarki,
- 2 szt cebula,
- 2 łyżki margaryna,
- do smaku Sól,
- do smaku pieprz,
- 300 g ser chedder,
- 1 słoik pomidory suszone Smak,
- 15 szt naleśniki,
- do smażenia olej
Pieczarki myjemy i szatkujemy na grubych oczkach do tego ścieramy cebulę i smażymy na margarynie , doprawiając solą i pieprzem , dusimy aż do odparowania płynu .
Nalesniki smażymy na blady kolor .
Na każdy naleśnik ukłądamy 1 łyżkę kopiastą pieczarek i kilka pomidorów tak po szerokosci ,wchodzą ok 3 szt , na to ścieramy ser i zwijamy jak krokiety . Smażymy na prawie suchej patelni , ja ją lekko przecieram pędzlem i tak obsmażam na minimalnym płomieniu z każdej strony , by ser sie roztopił . Podajmy z barszczem .
Nalesniki smażymy na blady kolor .
Na każdy naleśnik ukłądamy 1 łyżkę kopiastą pieczarek i kilka pomidorów tak po szerokosci ,wchodzą ok 3 szt , na to ścieramy ser i zwijamy jak krokiety . Smażymy na prawie suchej patelni , ja ją lekko przecieram pędzlem i tak obsmażam na minimalnym płomieniu z każdej strony , by ser sie roztopił . Podajmy z barszczem .
Komentarze
Prześlij komentarz