Składniki:
- 8 szt ziemniaki,
- 8 plastrów boczek,
- 1/2 szt marchew,
- do smaku Sól,
- do smaku oliwa,
- 1/2 opakowania Przyprawa do ziemniaków
ziemniaki myjemy i sparzamy wrzątkiem.
Następnie nacinamy je z jednej strony .
boczek kroimy w kwadraty małe takei 2cmx2cm
marchew w talarki cienkie .
Tak przygotowane ziemniaki układamy w naczyniu żaroodpornym i polewamy oliwą ,solimy dość obficie i posypujemy przyprawą do ziemniaków.
Boczek i marchew wkładamy w nacięcia ale nie w kazde , tylko dla aromatu .
Pieczemy 1.5 h w tem 180st
Następnie nacinamy je z jednej strony .
boczek kroimy w kwadraty małe takei 2cmx2cm
marchew w talarki cienkie .
Tak przygotowane ziemniaki układamy w naczyniu żaroodpornym i polewamy oliwą ,solimy dość obficie i posypujemy przyprawą do ziemniaków.
Boczek i marchew wkładamy w nacięcia ale nie w kazde , tylko dla aromatu .
Pieczemy 1.5 h w tem 180st
Komentarze
Prześlij komentarz