Składniki:
- 2 kostki ryba,
- 7 cm por,
- 4 łyzki pietruszka zielona,
- 1/2 opakowania ser ricotta,
- 1 łyzka masło,
- do smaku Sól,
- do smaku pieprz,
- do smaku kurkuma mielona Prymat
Na maśle podsmażamy rybę , dodajemy pokrojonego pora .
Rybę wyjmujemy , do pora dodajemy ser ricotta , pietruszkę , sól i
pieprz a także kurkumę , nalezy to zagotować by uzyskać pożądaną
konsystencję .
Następnie sos blendujemy i dodajemy do niego rybę już nie podgrzewamy , wystarczy wymieszać.
Następnie sos blendujemy i dodajemy do niego rybę już nie podgrzewamy , wystarczy wymieszać.
Danie to jadłam w Niemczech u znajomych i oni podają to ze szpeclami , coś w rodzaju lanego ciasta ino długie :D Smacznego
Komentarze
Prześlij komentarz