Przygotowanie
Krok 1
Kaszę zalewamy wrzątkiem: na 5 łyżek suchej kaszy ja daję 5 łyżek wrzątku i czekam .
Krok 2
Ogórka przecinamy na kawałki o szerokości 5-6
cm, specjalną łyżką wydrążamy środek, ale nie do końca bo nam sałatka
się wysypie dołem .
Krok 3
Paprykę szatkujemy w kosteczkę .
Krok 4
Pistacje również rozdrabniamy, zostawiając do dekoracji po 1 szt
Krok 5
Z szynki robimy paseczki i wkładamy do kieliszków z ogórka .
Krok 6
Kaszę mieszamy z papryką i kiełkami rzodkiewki , doprawiamy solą , pieprzem i wkładamy do ogórka .
Krok 7
Sałatka lekka pożywna i bardzo dekoracyjnie podana , mozna całość zjeść ,również z ogórkiem .
Komentarze
Prześlij komentarz