Składniki:
- 300 g filet z kurczaka,
- 1/2 szt papryka,
- 10 cm por,
- 1 szczypta szafran,
- 1 łyżeczka papryka w proszku,
- 1 do smaku Sól,
- 1 do smażenia oliwa lub olej,
- 1 szt sos pieczeniowy,
- 1 szkl kasza
Na oliwie podsmażamy pokrojony w kostkę filet 1 szt pojedynczy .
Następnie dodajemy wędzoną paprykę i szczyptę szafranu .Pora kroimy w piórka i wrzucamy do mięsa.
Do tego kroimy paprykę i dalej smażymy .
Lekko solimy nie za dużo , bo sos kremowy z torebki jest słony .
Teraz czas na kaszę , wlewamy do garnka 2 szklanki wody i gotujemy z szczyptą soli, następnie na gotującą wodę wsypujemy kaszę i na wolnym ogniu czekamy aż wchłonie wodę .
Kaszę gotową umieszczamy w filiżance i lekko trzęsąc wysuwamy na talerz.
Sos mieszamy z zimną wodą według przepisu na opakowaniu i wylewamy do naszego mięsa , gotujemy do uzyskania odpowiedniej konsystencji .
Następnie dodajemy wędzoną paprykę i szczyptę szafranu .Pora kroimy w piórka i wrzucamy do mięsa.
Do tego kroimy paprykę i dalej smażymy .
Lekko solimy nie za dużo , bo sos kremowy z torebki jest słony .
Teraz czas na kaszę , wlewamy do garnka 2 szklanki wody i gotujemy z szczyptą soli, następnie na gotującą wodę wsypujemy kaszę i na wolnym ogniu czekamy aż wchłonie wodę .
Kaszę gotową umieszczamy w filiżance i lekko trzęsąc wysuwamy na talerz.
Sos mieszamy z zimną wodą według przepisu na opakowaniu i wylewamy do naszego mięsa , gotujemy do uzyskania odpowiedniej konsystencji .
Komentarze
Prześlij komentarz