Składniki:
- 3 płaty nori,
- 1 szkl kasza jaglana,
- 1/4 małej główki kapusta czerwona,
- 200 g boczek,
- 4 łyzki pietruszka zielona,
- do smaku Sól,
- do smaku pieprz,
- 1 łyzka sos sojowy,
- 1 szt sok z cytryny,
- 1 łyzka kiełki soi i słonecznika,
- 1 łyzka papryka czerwona
Kaszę gotujemy według pzrepisu w osolonej wodzie .
Kapustę gotujemy w wodzie jak na gołąbki w osolonej i z sokiem z 1 cytryny by nie starciła koloru , gotujemy tak a ldente .
Pietruszkę szatkujemy . Boczek kroimy w kostkę i smazymy na suchej patelni , gdy bedzie rumiany wrzucamy ugotowaną wcześniej kaszę i pokrojoną również ugotowaną kapustę , mieszamy i jeśli potrzeba doprawiamy solą , pierzem i sosem sojowym.Dla koloru dodałam łyżkę poszatkowanej papryki i kiełki .
Na nori układamy farsz i zwijamy lekko dociskając , chwilkę odczekujemy i można kroić .
Komentarze
Prześlij komentarz