Składniki:
- 150 g mak,
- 4 łyżki kawa,
- 1 łyżka kakao,
- 2 łyżki powidła śliwkowe,
- 1 łyżka miód,
- 5 łyżek woda gazowana,
- 2 szkl mąka,
- 2 szt jajka,
- 1 szkl cukier,
- 2 łyżki skórka z pomarańczy lub limonki,
- 1 łyzeczka soda oczyszczona Prymat,
- 1/2 łyżeczka proszek do pieczenia
Mak zalewamy mlekiem ok 1 szkl i dusimy do odparowania mleka, potem blenderem go zmiksowałam .
Jajka ubijamy na puszystą masę z cukrem .Dodajemy ostudzony mak , skórkę , ,wodę , miód , powidła , mieszamy do połączenia się skłądników.
Mąkę mieszamy z kakao , kawą instant o smaku amaretto, proszkiem i sodą .Tak dodajemy do masy , gotowe ciasto przekładamy do papilotków , mi wyszło 20szt z tej porcji.
Pieczemy ok 20 min w tem 180 st
Jajka ubijamy na puszystą masę z cukrem .Dodajemy ostudzony mak , skórkę , ,wodę , miód , powidła , mieszamy do połączenia się skłądników.
Mąkę mieszamy z kakao , kawą instant o smaku amaretto, proszkiem i sodą .Tak dodajemy do masy , gotowe ciasto przekładamy do papilotków , mi wyszło 20szt z tej porcji.
Pieczemy ok 20 min w tem 180 st
Komentarze
Prześlij komentarz