Składniki:
- 3 szt udka kurczaka,
- 100 g kasza jaglana,
- 200 g pieczarki,
- 1 szt cebula,
- do smażenia margaryna,
- 100 g ser zółty,
- 3 łyzka pietruszka zielona,
- do smaku kolendra Prymat,
- do smaku rozmaryn,
- do smaku czosnek granulowany,
- do smaku Sól,
- do smaku papryka,
- do smażenia oliwa
Doprawiamy przyprawami , w środku również i odstawiamy na chwilkę .
teraz czas na farsz .
Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu , na pół miękko .
pieczarki ścieramy na grubych oczkach z cebulą i smazymy na margarynie do odparowania wody , doprawiając solą i pieprzem.
Ser ścieramy również , kroimy zieloną natkę .Gdy kasza przestygnie wszystko razem mieszamy
Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu , na pół miękko .
pieczarki ścieramy na grubych oczkach z cebulą i smazymy na margarynie do odparowania wody , doprawiając solą i pieprzem.
Ser ścieramy również , kroimy zieloną natkę .Gdy kasza przestygnie wszystko razem mieszamy
Mięso nadziewamy farszem i spinamy wykałaczkami , jest to bardzo łatwe ,
gdyż skóra sie fajnie daje formować . Gotowe smażymy na oliwie , mi
wyszło dużo smacznego płynu ,więc zrobiłam sos ;)
Komentarze
Prześlij komentarz