- 200 g filet z kurczaka,
- 1 szt papryka czerwona,
- 200 g pieczarki,
- 1 szt cebula,
- 1 szt jajko,
- bułka tarta,
- olej do smażenia,
- 1 szkl kasza,
- 1 łyżeczka zioła prowansalkie Prymat,
- do smaku Sól,
- do smaku pieprz
Fileta z kurczaka przyprawiamy i smażymy na margarynie ok 7 minut.
Następnie po upieczeniu ,szatkujemy go na małe kawaleczki
Pieczarki kroimy w kostkę razem z cebulką i smażymy do odparowania wody , doprawiamy solą i pieprzem .
Paprykę kroimy w kostkę ,
Kaszę zalewamy wrzątkiem ok 1 szkl wody i odstawiamy .
Nastepnie wszystko wyrabiamy dodając jajko i jeśli trzeba to doprawić można.
Formujemy małe kotleciki i obtaczamy w bułce .Smażymy na oleju do zrumienienia
Te kotleciki są pyszne nawet na zimno :)Podajemy z sosami
Komentarze
Prześlij komentarz