Klopsiki w pikantnej zalewie na zimno













Składniki:




Mięso mielone z indyka doprawiłam i wyrabiałam chwilkę by się ładnie połączyły smaki , do takiego mięsa dodajemy pokrojoną paprykę i ogórka , a także cebulkę , muszą być małe kawałki bo się łatwiej potem formuje kuleczki.
Tak przygotowane pulpety obtaczamy w bułce i pieczemy na oleju na złoto , można też upiec w piekarniku w tedy nie trzeba obtaczać w bułce i są mniej kaloryczne .
Następnie robimy zalewę;
Do wody dodajemy wszystkie przyprawy , poszatkowaną cebulę , resztę składników i zagotować ok 5 min .
Klopsy ukladać ,najlepiej w litrowych słoikach i zalewać zalewą , powinno wystarczyć na 3 słoiki , zakręcić i po ok 5 dniach już są smaczne .Mozna trzymać z miesiąc w lodówce .







Komentarze