domowe kokosanki stycznia 05, 2013 Pobierz link Facebook X Pinterest E-mail Inne aplikacje Składniki: 1 szt jajko, 5 dkg masło, 1 łyzek miód, 12 dkg cukier, 3/4 szkl mleko, 1i 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia, 30 dkg mąka, polewa czekoladowa, 300 g kokos Z masła jajka i cukru ucieramy puszystą masę .dodajemy resztę skladników czyli miód , mleko i mąkę z proszkiem , mieszamy i wykładamy do formy ja używam 23cm x 38cm ciasto ma 21cm x 36cmpieczemy w tem 180st ok 20 min , ciasto ,dobrze , równo rozprowadzamy w formie , nawet można dać więcej na kraje bo środek zawsze wiecej wyrasta niż boki . Ciasto równo tniemy na kawałki , mozna na mniejsze ale my lubimy prostokąty .Ciasto to jest bardzo ciekawe w smaku , a po wyjęciu z lodówki robi się takie fajne wilgotne Przepisu na polewę nie wiem czy pisać , bo każdy ma swój ,ale musi być jej dużo ja robię z 1 margaryny , 4 łyzek kakao , 5 łyzek cukru i ok 1szkl. mleka , ma być płynna by tylko lekko obtoczyła ciasteczko . każdy kawałek nabijamy na widelec , maczamy w polewie , czekamy chwilkę by odciekło . Następnie zanurzamy w kokosie .Odkladamy na tace i do lodówki . Komentarze
Komentarze
Prześlij komentarz