Składniki:
- 600 g filet z kurczaka,
- 10 szt pieczarki,
- 1 szt cebula,
- 1/2 szt bułka czerstwa,
- 1 szkl mleko,
- 1 szt jajko,
- 2 łyzki pietruszka zielona,
- do smaku Sól,
- do smaku pieprz,
- 1 łyzka masło do smażenia,
- 1 łyżka przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat
Do garnka dajemy masło i podsmażamy pokrojone pieczarki i cebulkę doprawiając solą i pieprzem .
Bułkę namaczamy w mleku i odciskamy , gdy już nasiąknie
Przestudzone pieczarki mieszamy z bułką i jajkiem , dodajemy pietruszkę i jeśli potrzeba doprawiamy ,jeśli jest zbyt płynna masa można dodać bułkę tartą ,ale nie ma być to suche , bo będzie nie fajne. Mięso jest chude i fajnie wchłonie tą wilgoć
Filety porcjujemy i nacinamy kieszonki .Przyprawiamy przyprawą do mięsa .
Każdy nadziewamy i spinamy wykałaczką .Pieczemy w piekarniku ok 40 min w 200 st C
Farsz jest bardzo smaczny , robiłam to pierwszy raz ale nie ostani ;)
Komentarze
Prześlij komentarz