Składniki:
- 500 g łosoś filet,
- 100 g ser kozi,
- 1 szt jabłka,
- 3 cm por,
- 10 szt pistacje,
- 1 łyzeczka curry Prymat,
- 1 łyżeczka zioła prowansalkie Prymat,
- Sól,
- 3 łyżeczka koperek siekany,
- oliwa,
- 1 łyżeczka papryka mielona
Fileta sobie pociełam w
paski i natarłam solą i ziołami ,piekłam na oliwie po3 min z każdej
strony ,
- następnie zawinełam w folię aluminiową i odtsawiałm do odpoczęcia .
Na patelni po smażeniu ryby , podsmażamy pora , następnie dajemy ser ,
koperek, pistacje jabłko , przyprawy i chwilkę dusimy ok 5 min
Gotowy sos blenujemy na talerzu rozłożyłam sos , na to rybę obok makaron ;)
Komentarze
Prześlij komentarz