Składniki:
- 400 g mięso mielone,
- 1 szt papryka czerwona,
- 3 szt ogórek kiszony,
- 1 szt cebula,
- Sól,
- pieprz czarny ziarnisty Prymat świeżo mielony,
- majeranek Prymat,
- olej do smażenia
Użyłam mięsa mielonego z indyka , doprawiłam i wyrabiałam chwilkę by się ładnie połaczyły smaki , do takiego miesa dodajemy pokrojoną paprykę i ogórka , a także cebulkę , muszą być małe kawałki bo sie łatwiej potem formuje kuleczki .
tak przygotowane pulpety obtaczamy w bułce i pieczemy na oleju na złoto , można też upiec w piekarniku w tedy nie trzeba obtaczać w bułce
Gotowe ja podałam z sałatą , ale też z ziemniakami będą smaczne ,a oprócz na ciepło zrobiłam je w zalewie na zimno jak rybę , wyszło wyśmienite przepis dodam ;)
Komentarze
Prześlij komentarz