Składniki:
- 1 kg skrzydełka kurczaka,
- 250 g jogurt,
- 4 ząbki czosnek,
- mięta,
- papryka mielona,
- majeranek,
- Sól,
- kurkuma mielona Prymat
Do miski wlewamy jogurt , wciskamy czosnek i dajemy miętę
następnie umyte skrzydełka umieszczamy na ok 12h , w tedy są najlepsze ;)
Po tym czasie myjemy je pod bieżącą wodą i osuszamy, zyskują fajny jasny kolor, mięso pachnie czosnkiem i jest bardzo kruche szybko sie piecze.
Ja zmieszałam paprykę , sól , kurkumę , majeranek i w tym obtoczyłam każde skrzydło , układamy na patelni skropionej oliwą
dobrze jest okryć szczelnie folią , daje to efekt wilgotnosci mięsa i pieczenia równo w każdym miejscu po 30 min jest gotowe ;)
Danie podałam z cukinią na sałatce z pieczywem .
Komentarze
Prześlij komentarz