Składniki:
- 300 g maliny,
- 1 łyżeczka musztarda francuska,
- 2 łyzki ocet winny,
- 1 łyżka oliwa,
- Sól,
- pieprz,
- 1 szt cebula,
- 1 łyżka cukier,
- łosoś filet,
- kminek,
- Sól,
- pieprz,
- kolendra Prymat,
- cytrynka
Fileta doprawiamy i nacieramy cytryną
maliny lekko opłukać na sitku , dodać pokrojoną cebulę, ocet , oliwę , musztardę i doprawić
Zmiksować i zagotowac kilka min by zredukować i zagęścić sos .
Pieczemy po 3 min z każdej str na maśle
Na talerzu łyżką rozprowadzić sosik .Na nim ułożyć filet .
Całaość podać z ryżem , który świetnie się komponuje z sosem i łososiem , jakoś mi makaron do tego nie pasował a ryz genialnie :)
Komentarze
Prześlij komentarz