- 6 plastrów szynka gotowana,
- 400 g makaron grube wstążki,
- SOS;,
- 300 g ser Maskarpone,
- 5 łyżka śmietana,
- papryka mielona,
- 1 szt papryczka chili suszona,
- Sól,
- mięta,
- 2 szt cebulka
Na patelnię wrzucamy serek , śmietanę ,mięte ,cebulkę , papryczki obie , i chwilkę gotujemy aż do połączenia się smaków ok 5-7 min . w tym samym czasie gotujemy w osolonej wodzie makaron . Gotowy sos blenujemy .makaron odcedzamy i łączymy z sosem .
na teflonową patelnię dajemy szynkę (ja uzyłam patelnię wielkośi szynki , mozna to zrobić na foli aluminowej zostawić wyższe brzegi i przełożyć potem do formy tortowej by zapiec w piekarniku , chodzi o to by były boki by się nam masa nie rozlała , choc płynna nie jest ,ale ma to sporo warstw wiec tzreba uważać )
Ukłądamy jak torcik czyli szynka , makaron z sosem ,szynka itd...
następnie do piekarnika na 10 min max
Gotowe kroimy w trójkąty i układamy piramidkę na talerzyku ;)Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz