Składniki:
- 200 g mięso mielone,
- 10 szt pieczarki,
- bułka tarta,
- jajko,
- olej,
- Sól,
- pieprz,
- papryka mielona,
- kolendra Prymat,
- gałka muszkatołowa mielon
Pieczarki myjemy i usuwamy korzonki , mięso doprawiamy podanymi wyzej przyprawami i na chwilkę wyrabiamy , aż sie ładnie połączy nie dajemy do niego jajka !
Każdą pieczarkę faszerujemy mięsem ;
Następnie w roztzrepanym jajku panierujemy każdą pieczarkę ,a potem w bułce , taką gotową pieczemy w głębokim tłuszczu ok 5 min .
Upieczone układamy na sałacie i ja podałam jeszcze z moja marynowaną cukinią , dobrze też pasuje , papryka marynowana czy ogórki , idealne na ciepło jak i na zimno .
Komentarze
Prześlij komentarz