Arbuzowa ochłoda

Biszkopt
3 jaja
1/2 szkl cukru
3/4 szkl mąki
1/2 łyzeczki proszku do pieczenia
3 łyżki oleju
3 łyżki wody
Jaja ubiłam do białośći z cukrem , dodałam wodę i olej  a na koniec makę z proszkiem , piekłam ok 20 min w tem 190 st w foremce 24 cm
Masa
400 ml jogurtu greckiego
300 ml śmietany 30 %
cukeir do smaku
3 łyzeczki zelatyny rozpuszczonej w odrobinie mleka ( studzimy )
Śmietanę ubiajmy z cukrem do smaku
Żelatynę łączymy z jogurtem a następnie dodajemy ubitą śmietanę , wylewamy na biszkopt i układamy na niej klika kawałków arbuza
Mus arbuzowy ;
600 g arbuza oczyszczonego z pestek
4 łyzeczki zelatyny rozpuszczonej w wodzie (studzimy )
Około 100 g arbuza kroimy w kawałki i układamy na białej masie lekko wciskając do środka

Pozostałą ilość miksujemy bądz blendujemy  dodajemy rozpuszczoną zelatynę i mieszamy , następnie wylewamy na białą masę , zostawiamy do zastygnięcia 



Komentarze