Składniki:
- 1.2 kg ryba,panga lub inna
- ZALEWA;,
- 1 szklanka ocet,
- 6 szklanka woda,
- 5 łyżka cukier,
- 2 łyżka Sól,
- 2 łyzka maga,
- 2 szt cebula,
- 6 szt pieprz,
- 6 szt ziele angielskie,
- 1 szt liść laurowy,
- 1 łyżeczka gorczyca,
- 2 zabki czosnek
Rybę kroimy na małe kawałki i panierujemy jak tradycyjnie kotleta , pieczemy na zloty kolor na oleju ,rybkę tylko lekko solimy .
Skłdaniki zalewy wszystkie dajemy do garnka i gotujemy 3 min , cebula ma być poszatkowana , taką gorącą zalewą , zalewamy rybę w słoiku i mamy na kiedyś na imprezę jak znalazł jest pysznaa;)
Komentarze
Prześlij komentarz