Składniki:
- 1 szt polędwica wieprzowa,
- Kucharek - uniwersalna,
- zioła prowansalkie Prymat,
- pistacje,
- 2 szt czosnek marynowany,
- 6 szt ziemniaki,
- ogórek
Więc tak , polędwice całą natarłam ziołami , kucharkiem ja używam śródziemnomorskiego i czosnkiem i pokrojonymi pistacjami , następnie na oliwie z czosnku podsmażyłam mięso , potem zalałam wodą i dusiłam do miękkości ok 20 min max ;)
Ziemniaki ugotowałam , na pół twardo by sie nam ładnie kroiły , ogórka obrałam i obieraczką zrobiłam paski na których położyłam całe danie , z resztek ogórka zrobiłam mizerie :)
Gdy mięsko gotowe , ładnie wsyztsko pokroiłam w plastry i ułożyłam jak na zdjeciu , można polać powstałym sosem .
Komentarze
Prześlij komentarz