Składniki:
- 2 kg filet z kurczaka,
- 2 szt jajka,
- bułka tarta,
- Sól,
- ZALEWA;,
- 1.5 L woda,
- 3 szt cebula,
- 1/2 łyzeczka pieprz,
- 1/2 łyżeczka papryka mielona,
- 200 ml przecier pomidorowy,
- ziele angielskie,
- liść laurowy,
- 5 łyżek cukier,
- 1 łyżka Sól,
- 1/2 szklanka ocet
Fileta kroimy na cienkie małe kawałki i panierujemy jak kotleta , pieczemy na delikatny kolor
Upieczone umieszczamy w słoiku .
Zalewę wszystkie skladniki zagotowywujemy dodajemy poszatkowaną cebulę i taką zalewą gorącą , zalewamy mięso w słoikach , powinno nam wyjsć z 3 słoiki 1l
Możemy to przechowywać w lodówce dosć troszkę czasu ,ja trzymam ok 2 miesięcy im dłuzej tym smaczniejsze , na imprezę genialne i można zrobić dużo wcześniej :)
Komentarze
Prześlij komentarz