Składniki:
- 4 szt biała kiełbasa,
- 300 g kiełbasa podwawelska,
- 400 g boczek,
- 1 szt marchew1,
- 1/2 szt seler,
- 1/2 szt pietruszka,
- 2 szkl zakwas,
- Majeranek otarty Polski,
- ziele angielskie,
- liść laurowy,
- 3 łyżeczki chrzan świeżo starty,
- Sól,
- pieprz,
- jaja na twardo,
- 3 łyżki śmietana 18 proc,
- 4 ząbki czosnek
warzywa obieramy i kroimy według uznania .Kiełbasę , boczek i i warzywa zalewam wodą i gotuję z 30min, dodajemy przyprawy wlewamy zakwas , następnie śmietanę i chwilkę gotujemy , teraz wyjmuję boczek i kiełbaskę i wszytsko miksuję na gładką konsystencję , jeśli ktoś lubi ładny kolor to można wrzucić ugotowane żółtko i zmiksować , podajemy z jajkiem i pokrojoną kiełbasą .
Komentarze
Prześlij komentarz