Składniki:
- 400 g filet z indyka,
- 100 g ser pleśniowy niebieski,
- por,
- 400 g pieczarki,
- Sól,
- pieprz,
- przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat,
- margaryna do smażenia,
- 1 łyżka mąka,
- 1 łyżka śmietana 18 proc
Fileta przekrajamy na plastry i rozbijamy , nacieramy przyprawami , nalezy uważac bo ser jest słony , ser ukladamy na środku , obok niego kładziemy paseczki pora ok 4cm i zwijamy jak tradycyjną roladę .
Mięso podsmażamy na tłuszczu z kazdej str , następnie pieczarki kroimy w ćwiartki ( dzięki temu ładnie potem wylądają ) wrzucamy do mięsa odrazu i zalewamy wszytsko wodą ok 1l i doprawiamy jeszcze szczyptą przyprawy po myśliwsku , dusimy do odparowania wiekszej ilosci wody , my jadamy mało sosów więc go dużo nie robię , zagęszczamy tradycyjnie śmietaną i mąką :)
Komentarze
Prześlij komentarz