Składniki:
- 500 g Karczek,
- kolendra Prymat,
- czosnek granulowany,
- Sól,
- pieprz,
- papryczka chili suszona,
- gałka muszkatołowa mielona,
- 400 g kus-kus
Karczek cały nacieramy mieszanką przypraw i odstawiamy do marynowania .
Po kilku godzinach mięso wstawiamy do rękawa do pieczenia i do piekarnika na jakieś 1h
po tym czasie wyjmujemy i zlewamy sos do garnka , doprowadzamy do wrzenia i jeśli tego wymaga to go zagęszczamy mąką i śmeitaną stosunek 1 łyzka mąki i 1 łyżeczka śmietany , Kaszę przyotowywujemy według przepisu na opakowaniu , jesli jest gotowa , to nabieramy ją na dużą łyżkę i drugą formujemy takie jakby kluseczki układając je na talerzu , ładnie to wygląda , na koniec polewamy sosem , mięso kroimy w plastry ;)
Komentarze
Prześlij komentarz