niedziela, 7 grudnia 2014

Schab duszony w cebuli z rodzynkami i śliwkami






Składniki

  • schab bez kości 500 g
  • cebula 2 szt
  • rodzynki 1 garść
  • śliwki suszone 10 szt
  • masło 1 łyżka
  • olej z pestek dyni 4 łyżki
  • pieprz ziołowy 1 łyżeczka
  • sól morska 1/2 łyżeczki
  • papryka słodka mielona 1 łyżeczka
  • kminek mielony 1 łyżeczka
  • owoc jałowca 4 szt




 Schab nacieramy przyprawami, zostawiamy na 2-3h.

Cebulę szatkujemy i skrapiamy olejem z pestek dyni.

Śliwki kroimy na mniejsze kawałki.

Do żeliwnego garnka dajemy masło topimy i z każdej strony opiekamy mięso.

Dodajemy pozostałe składniki i przykrywamy, dusimy na minimalnym ogniu ok 1h.
Jeśli uzyskamy dużo soków to lekko je odparować i po pokrojeniu polać sosem mięso.










Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...