Składniki
-
wołowina 150 g
-
cebula biała 1 szt
-
gruszki 1 szt
-
papryka czerwona 1 szt
-
kabaczek 200 g
-
chilli 2 szczypty
-
sól morska 1/2 łyżeczki
-
pieprz kolorowy ziarnisty 1/2 łyżeczki
-
cukier 1 łyżeczka
-
ocet winny 1 łyżeczka
-
przecier pomidorowy 100 g
-
bulion warzywny 2 szkl
-
estragon 2 szczypty
-
majeranek Prymat 2 szczypty
Mięso kroimy w kostkę 2cmx 2cm .
Wszystkie warzywa i gruszkę w małe paski bądż kostkę.
Na patelnię wrzucamy mięso i przesmażamy na odrobinie oleju, dodajemy cebulę i wszystkie przyprawy w raz z octem i cukrem, kiedy mięso się zetnie z każdej strony i będzie obsmażone, to dodajemy przecier, bulion i warzywa z gruszką, dusimy na wolnym ogniu ok 1h zależy od mięsa, powinno być miękkie, sos musi odparować by mieć gęstą konsystencję, dodanie kabaczka, gruszki spowoduje iż one się rozpadną i zagęszczą nam sos, ja już nic nie dodawałam a wyszedł gęsty.
Podajemy z ryżem lub makaronem.
Komentarze
Prześlij komentarz