niedziela, 9 listopada 2014

Kotlet drobiowy pod pierzynką z warzyw i koziego sera







Składniki

  • filet z kurczaka 4 szt
  • pieprz kolorowy ziarnisty 1 łyżeczka
  • sól morska 1/2 łyżeczki
  • suszone pomidory płatki  1/2 łyżeczki 
  • jajka 1 szt
  • bułka tarta 1 szkl
  • olej do smażenia 1/2 szkl
  • papryka czerwona 1/2 szt
  • cebula czerwona 1 szt
  • ser kozi 8 plastrów

 Mięso myjemy osuszamy i rozbijamy na płasko, doprawiamy solą, pieprzem i płatkami pomidora suszonego.

Każdy kotlet obtoczyć w jajku i bułce tartej.

Następnie smażymy na rozgrzanym oleju do lekkiego zrumienienia się.

Paprykę i cebulę bardzo drobno szatkujemy i wykładamy na upieczone  kotlety, umieszczamy je w naczyniu żaroodpornym .

Ser kozi ja użyłam takiego  w plastrach, moze być inny ważne by się dobrze topił i nie był zbyt tłusty.Oprószamy pieprzem i zapiekamy 10 min w tem 170st .

















3 komentarze:

  1. dziękuję musisz koniecznie spróbować i daj znać czy smakowało

    OdpowiedzUsuń
  2. fantastycznie wygląda..chyba nawet czuje juz jego smak :D super propozycja i miła odmiana..

    OdpowiedzUsuń

DRUKUJ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...