poniedziałek, 22 września 2014

Filet z kukurydzą, boczkiem, cebulką, borowikami marynowanymi





Sposób przygotowania

Mięso myjemy, osuszamy i nacinamy w nim kieszonkę na nadzienie.
Cebulę kroimy w kostkę, boczek również , borowiki kroimy na pół.
Mięso doprawiamy w środku również, po czym do kieszonki wkładamy porcję warzyw, zamykamy spinając wykałaczką.
Do garnka wlewamy olej i na rozgrzanym przesmażamy mięso z każdej strony, następnie garnek przykrywamy zmniejszamy ogień na minimum i tak dusimy 25min pilnując czy jest wystarczająco soków, pod koniec pieczenia odkrywamy i czekamy aż sos odparuje.

Podajemy z puree i surówką

Składniki

  • filet z kurczaka 2 szt
  • kukurydza w puszce 1 łyżka
  • cebula czerwona 1/.2 szt
  • boczek wędzony 2 plastry
  • borowiki marynowane 2 szt/małe
  • sól morska 4 szczypty
  • pieprz kolorowy ziarnisty 4 szczypty
  • papryczka chilli 4 szczypty płatki suszone
  • olej aromatyzowany 4 łyżki/ pepperoni pikantny
  • kolendra mielona 4 szczypty
  • papryka słodka mielona 4 szczypty















Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...