środa, 2 października 2013

Tilapia parowana z koperkiem i kolorowym pieprzem z marchewką i serowym sosem




Składniki:

Rybę kupiłam świeżą , odciełam skórę i przyprawiłam dolą pieprzem i koperkiem ,tak ułożyłam ją na sitku nad garnkiem z gotującą się wodą i przykryłam przezroczystą miską , by widzieć jak się paruje , po 8 min jest gotowa .

Marchewkę scieramy na małych oczkach i doprawiamy , dodajemy poszatkowanego pora i śmietanę , mieszamy .

Sos serowy ;
Na maśle podsmażamy poszatkowaną cebulę z porem , nie rumienimy , bo nam kolor się zabrudzi sosu.
Następnie dodajemy serek i parmezan ,śmietanę i podgrzewamy chwilkę , blędujemy i redukujemy do żądanej konsystencji .

Podajemy według uznania ;)













Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...