Składniki:
- 4 małe filety ryba Tilapia
- 4 łyżki koperek siekany
- do smaku Pieprz kolorowy - MŁYNEK
- do smaku Sól morska- MŁYNEK
- 3 szt marchew
- 3 łyżki śmietana 12%
- 5 cm por
- sos serowy ;
- 2 szt cebula biała
- 3 łyżki masło
- 3 cm por
- 200 g serek topiony
- 4 łyżki parmezan starty
- 4 łyżki śmietana 12%
- odrobina woda
Rybę kupiłam świeżą ,
odciełam skórę i przyprawiłam dolą pieprzem i koperkiem ,tak ułożyłam ją
na sitku nad garnkiem z gotującą się wodą i przykryłam przezroczystą
miską , by widzieć jak się paruje , po 8 min jest gotowa .
Marchewkę scieramy na małych oczkach i doprawiamy , dodajemy poszatkowanego pora i śmietanę , mieszamy .
Sos serowy ;
Na maśle podsmażamy poszatkowaną cebulę z porem , nie rumienimy , bo nam kolor się zabrudzi sosu.
Następnie dodajemy serek i parmezan ,śmietanę i podgrzewamy chwilkę , blędujemy i redukujemy do żądanej konsystencji .
Podajemy według uznania ;)
Marchewkę scieramy na małych oczkach i doprawiamy , dodajemy poszatkowanego pora i śmietanę , mieszamy .
Sos serowy ;
Na maśle podsmażamy poszatkowaną cebulę z porem , nie rumienimy , bo nam kolor się zabrudzi sosu.
Następnie dodajemy serek i parmezan ,śmietanę i podgrzewamy chwilkę , blędujemy i redukujemy do żądanej konsystencji .
Podajemy według uznania ;)
Komentarze
Prześlij komentarz